Drieluik met de Dichter des Vaderlands – Poëziepodcast

Ik loop iets achter met het beluisteren van mijn favoriete podcast: de Poëziepodcast met Daan van Doesborgh. Ik heb zojuist de podcast van december met Ester Naomi Perquin beluisterd en vond deze zo fijn, dat ik het met jullie, middels dit korte bericht, wil delen.

Het fijne aan deze podcasts vind ik dat het begint met een gedicht, de gast leest een zelf gekozen gedicht van een andere dichter voor, daarna wordt er over dit gedicht gesproken en uiteindelijk wordt het gedicht daarna nogmaals voorgelezen.

Het gedicht waar Ester Naomi Perquin mee begon was ‘De spion’ van Judith Herzberg, ik heb dit in een ver verleden gelezen maar was haast vergeten hoe mooi het was. Het eigen gedicht dat zij voorlas was het gedicht dat zij schreef naar aanleiding van het debat over de donorwet (zie link hier beneden).

In november was Anne Vegter te gast bij de Poëziepodcast, hiermee begon trouwens de drieluik over de Dichter Des Vaderlands, zij las een gedicht van Maria Barnas voor uit ‘Nachtboot’, deze bundel staat inmiddels op mijn lijstje om aan te schaffen tijdens de Poëzieweek welke eind deze maand begint. Ook las zij een gedicht van zichzelf voor: ‘Tussen babies en leugens’, een fijn voorproefje van haar nog te verschijnen bundel ‘Big data’ in mei (2019).

 • Podcast januari 2019 met Tsead Bruinja
 • Podcast december 2018 met Ester Naomi Perquin
 • Podcast november 2018 met Anne Vegter
 • Website van de podcast

Zodra deel drie van deze drieluik online staat zal ik de link hierboven toevoegen.

4 gedachten over “Drieluik met de Dichter des Vaderlands – Poëziepodcast

 • januari 16, 2019 om 5:59 pm
  Permalink

  Mijn smartphone en tablet zijn te oud voor Sound cloud. Kan ik het ook op mijn pc beluisteren? Ik heb geen ervaring met podcasts.

  Beantwoorden
  • januari 16, 2019 om 6:14 pm
   Permalink

   Ja als je op de onderste link klikt (website van de podcast) dan kun je daar op de podcast klikken. Daarna kun je kiezen of je het via de app van SoundCloud wilt luisteren of ‘listen in browser’. Als je een iPad hebt dan kun je de podcast ook opzoeken in de podcast app (paarse icoontje).

   Beantwoorden
 • januari 17, 2019 om 2:07 pm
  Permalink

  Hi Sandra, bedankt voor de tip. Ik kende deze poëziepodcast nog niet en heb ik dus vanmorgen in alle rust geluisterd. Ik ben begonnen met die van Esther Naomi Perquin en ik was verrast omdat zij lang aan het woord was, en passant iets opmerkte over het de stem van de interviewer wat ook door mijn hoofd geschoten was (echt ik dacht even dat het geluid van mijn podcast niet oké was) en dan het voordragen van die gedichten en gelukkig twee keer. Naar poëzie luisteren is beter dan zelf lezen. Ik heb Anne Vegter nog even in de wacht gezet en geluisterd naar een oude uitzending van Ellen Deckwitz. Haar gedicht huid #top

  Beantwoorden
  • januari 17, 2019 om 3:03 pm
   Permalink

   Graag gedaan Antoinette! Die met Ellen Deckwitz vond ik ook erg leuk, zo fijn dat wij ze nu ook allemaal achterelkaar kunnen afspelen ipv iedere maand op de volgende podcast te wachten. Boeken FM heeft ook toffe podcasts trouwens.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: