Ik lees Nederlands 2019, het einde

Het is vandaag 1 april en dit betekent dat ‘Ik lees Nederlands 2019’ ten einde is gekomen.

Toen ik ‘Ik lees Nederlands’ in december 2018 aankondigde hoopte ik dat er 25 boeken gelezen zouden worden door alle deelnemers, het leek mij een mooi streven, ik kan nu vertellen dat de stand op 31 maart is:

Aantal deelnemers: 18 deelnemers (19 als ik mijzelf mee tel)

Aantal gelezen boeken: bijna 80 boeken 

Populaire boeken zijn: Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan van Louis Couperus, ‘t Hooge nest van Roxane van Iperen en Jas van belofte van Jan Siebelink (het boekenweekgeschenk van 2019). Verder was auteur Renate Dorrestein ook goed vertegenwoordigd met drie van haar boeken.

Diversiteit
Voordat ‘Ik lees Nederlands’ van start ging heb ik meerdere malen aangegeven dat alle boeken oorspronkelijk in het Nederlands geschreven, meededen, ik ben enorm blij te zien dat er in de gelezen boeken zoveel diversiteit zit, van literatuur tot thrillers en van dichtbundels tot non-fictie.

Er deden niet alleen lezers mee met een boekenblog, sommige deelnemers schreven hun recensie op Goodreads of lieten in de reacties weten wat zij van hun boek vonden, ook deze diversiteit vond ik mooi.

Benieuwd naar alle boeken die gelezen zijn, op deze pagina staat het overzicht (deze pagina blijft online staan, de andere pagina van ‘Ik lees Nederlands’ (klik) gaat vanaf 10 april offline).

De pagina waarop jullie de gelezen boeken konden achterlaten is vanaf vandaag gesloten voor reacties maar je kunt jouw gelezen boek (waarin jij in maart begonnen bent) nog tot 10 april insturen via het e-mailadres: info @ sandraleest . nl (aanelkaar), ik voeg het boek dan alsnog toe op deze pagina.

De winactie
Op 10 april kies ik uit alle deelnemers 4 winnaars, deze 4 winnaars krijgen op 10 april een e-mail van mij.

De prijzen
Iedereen die in maart* zijn of haar gelezen boek heeft doorgegeven maakt kans op één van de vier volgende prijzen:

  • ik heb zelf een exemplaar vanDe tienduizend dingen van Maria Dermoût ter beschikbaar gesteld.
  • Atlas Contact heeft een exemplaar vanWolf, samengesteld door Maartje Laterveer, ter beschikking gesteld.
  • Bookchoice heeft maar liefst twee kwartaalabonnementen ter beschikking gesteld. Dit betekent dat de winnaars in drie maanden tijd ieder 24 (!) ebooks (en luisterboeken) ontvangen.

Ik lees Nederlands 2020
Zoals jullie inmiddels weten organiseer ik jaarlijks ‘Maand van de klassieker‘ in augustus en dit jaar voegde ik daar eenmalig ‘Ik lees Nederlands’ aan toe, toch zal ik ‘Ik lees Nederlands’ niet herhalen in 2020, ik vind dat ‘Ik lees Nederlands’ juist moet blijven rouleren, daar ligt juist de kracht van deze leesactie, of je het nu een week, een maand of een heel jaar wilt organiseren.

Ik wil alle deelnemers danken voor hun bijdrages, ik heb genoten van al jullie reacties!


*je kunt jouw gelezen boeken (waarin jij in maart begonnen bent) nog tot 10 april insturen via het emailadres: info @ sandraleest . nl (aanelkaar).


‘Ik lees Nederlands 2019’ werd mede mogelijk gemaakt door Atlas Contact en Bookchoice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: