Ik lees Nederlands – update

Het is vandaag 15 maart, de hoogste tijd voor een update van ‘Ik lees Nederlands’.

De boeken
Ik vind het zó leuk dat er zoveel mensen meedoen aan ‘Ik lees Nederlands’, er worden bijna dagelijks boeken door jullie toegevoegd op de pagina ‘Boeken toevoegen Ik lees Nederlands‘! De boeken zijn heel divers, Renate Dorrestein en Louis Couperus zijn zelfs goed vertegenwoordigd en de meeste lezers hebben zelfs al meer dan een boek gelezen voor ‘Ik lees Nederlands’. In totaal zijn er nu bijna 30 boeken doorgegeven (stand van zaken 14 maart), DERTIG boeken, wat veel!

Ik heb zelf inmiddels drie boeken gelezen in het kader van ‘Ik lees Nederlands’ en lees momenteel boek vier (non-fictie) en boek vijf en jullie inspireren mij met de door jullie gelezen boeken. Zo heb ik ‘Over oude mensen en dingen die voorbijgaan’ van Louis Couperus op mijn te (her)lezen boeken lijst voor de ‘Maand van de klassieker‘ gezet en ben ik van plan om binnenkort weer eens een boek van Renate Dorrestein te lezen.

Vanaf 25 maart neem ik al jullie gelezen boeken inclusief eventuele links op deze pagina. Deze pagina zal online blijven staan en dient als inspiratie voor anderen die ook eens een boek van een Nederlandse auteur willen lezen.

Winactie
Je doet automatisch mee met de winactie op ARDNAS als jij op deze pagina de gegevens van jouw gelezen boek in de reacties achterlaat tijdens ‘Ik lees Nederlands’. Om iedereen de tijd te geven om zijn of haar boek uit te lezen kies ik pas op 10 april de winnaars. Ik verklapte al eerder dat ik o.a. een exemplaar van ‘De tienduizend dingen‘ van Maria Dermoût weggeef.

Ook het vermelden waard, ik zag dat Biebmiepje een winactie heeft ter ere van ‘Ik lees Nederland’ op haar blog, zij heeft een boekenpakket met thrillers samengesteld -allen zijn geschreven door Nederlandse auteurs- klik hier voor meer informatie.

Hoe ervaar jij het lezen van jouw boek in het kader van ‘Ik lees Nederlands’ momenteel?

 


Eerder verschenen: 

6 gedachten over “Ik lees Nederlands – update

 • maart 15, 2019 om 2:05 pm
  Permalink

  De eerste twee boeken die ik las, gingen lekker, maar nu ben ik bezig in “Lijmen / Het been”. Dat is een boek waar ik eerder niet doorheen raakte, en ik weet ook alweer waarom… Dus maar eens zien hoe ver ik deze keer geraak..

  Beantwoorden
  • maart 15, 2019 om 11:29 pm
   Permalink

   Altijd lastig, is het anders een idee om er steeds maar 1 hoofdstuk in te lezen, beetje afwisselen met een boek dat fijner leest (dat doe ik meestal)?

   Beantwoorden
   • maart 16, 2019 om 8:32 am
    Permalink

    Klinkt wel goed, maar ik ben bang, dat ik dan nooit meer teruggrijp naar Elsschot… dus het wordt toch doorlezen of afhaken…

    Beantwoorden
    • maart 16, 2019 om 9:53 am
     Permalink

     Maak er geen worsteling van, Ik lees NL moet vooral leuk zijn 🙂

     Beantwoorden
 • maart 16, 2019 om 5:50 pm
  Permalink

  Grappig om te lezen. Ik vond “Kaas” de moeite waard en was niet bijster geboeid door “Lijmen/Het been. Wel uitgelezen, dat dan weer wel 🙂

  Beantwoorden
  • maart 18, 2019 om 5:41 pm
   Permalink

   Dat vind ik wel dapper, ik gooi het bijltje er maar bij neer wat betreft Lijmen/Het been. Na een tiental pagina’s heb je wel zo ongeveer door hoe dat lijmen in z’n werk gaat, maar hij blijft er over uitweiden, niet echt aan mij besteed…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: