Bookstore day 14 april!

Morgen, zaterdag 14 april, vindt voor de tweede keer Bookstore day plaats. De eerste in 2017 was succesvol te noemen en ik ben blij dat het dit jaar herhaald wordt, sterker nog, ik las dat Bookstore day vanaf nu jaarlijks plaats gaat vinden!

Bookstore day 2018
Bookstoreday 2018

Ruim honderd auteurs en dichters treden op tijdens Bookstore day. Maar ja, welke auteur komt bij welke boekhandel op bezoek en wat zijn er verder voor acties? Lees gauw verder!

Voor één keer bejubel ik dus geen literatuur maar al onze mooie boekhandels in Nederland! Ik heb overal klikbare linken toegevoegd naar de websites van de genoemde boekhandels (hun evenementen pagina’s).

De eerste actie die ik wil delen is van Uitgever Atlas Contact, ‘In het buitengebied’ van Adriaan van Dis kost op Bookstoreday slechts € 9,99 (i.p.v. €18,99)*, ik deelde dit al eerder op Twitter. Ik heb pas twee korte verhalen gelezen uit deze roman en durf het nu al aan te raden!


De tweede toffe actie die ik wil delen is van boekhandel Atheneum, zij geven op bookstore day maar liefst 14% korting op 14 boeken waaronder Mythos van Stephen Fry: €17,50 i.p.v. €24,99* (klik op de foto om naar de kortingspagina te gaan) en dat is nog niet alles, zij geven ook nog eens 14% korting op alle buitenlandse boeken (de kortingscode (klik) vind je in hun nieuwsbrief).

Boekhandel Athenaeum
Boekhandel Athenaeum

De derde actie die er voor mij uitsprong is bij Boekhandel Jaspers uit Badhoevedorp: het boek ‘The Rolling stones on air sixties’ kost op Bookstore day slechts €10,00 i.p.v. €35,00*!

Een speciale uitgave voor Bookstore day: Annejet van der Zijl creërde een plekje voor thuisloze verhalen, ‘Het weeshuis voor verlaten verhalen‘, hiervan zijn 1500 stuks in de boekhandels door heel Nederland.

Broekhuis Almelo heeft o.a. een voorleesestafette met kinderboeken auteur Annet Jacobs.

Bij Boekhandel Kramer & van Doorn uit Zeist is o.a. de auteur Michiel van Diggelen (‘De exodus van Hendrik Peter Scholte’) te gast.

Bij Boekhandel Kooyker in Leiden komt o.a. Nico Dijkshoorn op bezoek met een freestyle programma: beeld, muziek en tekst.

Bij Boekhandel Venstra in Amstelveen komen o.a. Jan van Aken (‘De ommegang’) en Ronald Nijboer (‘Tabé Java, tabé Indië’) op bezoek.

Uitgever De Arbeiderspers presenteert in samenwerking met een aantal boekhandels Concept M, de dystopische debuutroman van Aafke Romeijn. Romeijn zal o.a. Boekhandel Broese  in Utrecht en Boekhandel Voorhoeve in  Hilversum bezoeken.

Boekhandel Waanders heeft o.a. een ‘Groet en ontmoet’ met Corine Hartman en ontvangt ook auteur Peter Brouwer (‘Het Siamees moment’).

Auteur Joke Hermsen (‘Rivieren keren nooit terug’) mag maar liefst twee keer optreden in Boekhandel Dominicanen in Maastricht (vannacht om 01.00 uur en 15.00 uur), zij organiseren verder o.a. een Bookstore day Quiz/speurtocht.

Boekhandel Savannah Bay in Utrecht presenteert een ‘Ontbijt met auteurs’ waarbij o.a. Marieke Lucas Rijneveld (‘De avond is ongemak’) en Nina Polak (‘Gebrek is een groot woord’) aanschuiven!

Bij Boekhandel Van der Velde signeert Gerard Nijenhuis (‘De dag dat vader verdween’) in Assen, komt Wimke Tolsma (‘Smuk’) naar Sneek en kost Bonita Aveneu van Peter Buwalda bijvoorbeeld maar € 5,00*!

Boekhandel Kniphorst in Wageningen ontvangt Jan Siebelink (‘De bloemen van Jan Siebelink‘).

Boekhandel Wagner viert o.a. de boeklancering van ‘C’est pour le boulanger!’ met Anke Minnee.

Boekhandel Westerhof ontvangt o.a. Ineke Noordhoff (‘Schaduwkust’) en Suzanna Jansen (‘Ondanks De Zwaartekracht’).

Auteur Gerbrand Bakker (‘Rotgrond bestaat niet’) bezoekt Boekhandel Plukker in Schagen en Boekhandel Het leesteken in Purmerend.

Boekhandel Plukker in Schagen heeft o.a. een Poëzieontbijt -voordracht gedichten.

Boekhandel Het leesteken heeft o.a. Marcia Luyten (‘Dag Afrika’) op bezoek.

Boekhandel Athenaeum te Haarlem ontvangt o.a. Ilona Verhoeven (‘Fiets onder de waterspiegel’) en Inge Nicole (‘De blauwdruk van capgras’)

Bij Boekhandel De Vries krijgen de eerste 25 klanten een gratis ontbijt (!) en komt o.a. illustrator Thé Tjong-Khing langs.

Auteur Christiaan Weijts (‘Het valse seizoen’) doet maar liefst drie boekhandels aan: Boekhandel Maximus te Rotterdam, Boekhandel Coelers te Rotterdam en bij Boekhandel Wagner te Sassenheim is hij aanwezig tijdens een brunch inclusief muziek!

Bij Boekhandel Paagman Den Haag (Frederik Hendriklaan) wordt Midas Dekkers interviewd door Jean-Pierre Geelen (aanmelden verplicht!) en krijg je de gehele dag 15% korting op Engelstalige boeken.

Bij Boekhandel Paagman Den Haag (Lange Poten) is er een Minimasterclass door Olcay Gulsen (aanmelden verplicht!) en bij hen geldt dezelfde korting.

Uiteraard deel ik slechts een selectie van de acties, op de website van Bookstore day vind je een overzicht van alle acties.

Ik heb op Twitter trouwens een lijst aangemaakt met de naam ‘Tofste boekhandels in Nederland’: klik. Abonneer je op deze lijst of, beter nog, volg alle boekhandels zelf op Twitter, zo mis je in de toekomst geen enkele aanbieding  meer.

Morgen is het dus zover, ik wens je alvast veel plezier en laat je mij weten (hieronder in een reactie bijvoorbeeld of via Twitter) wat je gekocht heb op Bookstore day en welke toffe boekhandels je hebt bezocht?!

* alle boeken die speciaal geprijsd zijn op Bookstore day zijn slechts beperkt verkrijgbaar!

2 gedachten over “Bookstore day 14 april!

 • april 13, 2018 om 7:50 am
  Permalink

  Ik ga morgen naar boekhandel Heinen in Den Bosch en ga proberen een gesigneerd boek te bemachtigen.
  Mooi artikel heb je hierover geschreven!

  Beantwoorden
  • april 13, 2018 om 1:21 pm
   Permalink

   Dankjewel Manon! Laat je weten of het gelukt is morgen, veel plezier!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: