TIP – Nederland leest

Vandaag, 1 november 2018, start Nederland Leest, een campagne van CPNB Nederland.

Nederland leest

Nederland Leest wordt sinds 2006 jaarlijks gehouden van 1 tot en met 30 november en het is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek.

Sinds 2016 staat tijdens Nederland Leest niet langer één boek centraal maar een thema. In 2018 is het thema ‘voeding‘, omdat wij zijn wat we eten, aldus Nederland Leest. Ook is er sinds 2016 een junior editie, deze is speciaal voor leerlingen van 10 tot 14 jaar (groep 7 en 8 van de basisschool en VMBO 1 en 2 van de middelbare school).

Gedurende de maand november is het geschenkboek ‘Je bent wat je leest, exclusief in de bibliotheek te verkrijgen. Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter.

foto

Wil je meer over Nederland Leest lezen, klik dan hier.

Ik ga deze maand zeker mijn best doen om een exemplaar te bemachtigen, jij ook?

6 gedachten over “TIP – Nederland leest

 • november 1, 2018 om 8:16 am
  Permalink

  ik werk in de bieb maar heb hier nog totaal niets van gehoord/gezien. Misschien vandaag? Ik moet straks weer werken dus ik ga het even checken natuurlijk. Ik vind het wel jammer dat ze het idee van een heruitgave van een klassieker voor dit jaar hebben losgelaten. Ik heb vorig jaar leuke discussies gehad over Ik, robot van Asimov. Er komen veel ouderen in mijn biebje, de meesten zagen een robotje om tegenaan te kletsen wel zitten. Maar niet om te helpen met zorgtaken, aan hun lijf geen polonaise!

  Beantwoorden
  • november 1, 2018 om 5:07 pm
   Permalink

   Er wordt weinig ‘reclame’ gemaakt Evelien voor Nederland leest, het is dat het al jaren in mijn digitale agenda staat, anders zou het mij niet opvallen. Uitgevers praten er ook weinig over? Wat leuk @ gesprekken over ik, robot!!

   Beantwoorden
   • november 2, 2018 om 6:41 am
    Permalink

    eigenlijk is dat jammer. Ik dacht dat het ook een campagne is om mensen aan het lezen te krijgen. Maar nu bereiken ze alleen mensen die al lezen. Maar ik heb een hele lading boekjes gekregen vandaag dus mijn bieb is voorzien! Er zijn trouwens 5 verschillende omslagen, voor de verzamelaars 😉 De inhoud is bij allemaal gelijk.

    Beantwoorden
    • november 2, 2018 om 5:24 pm
     Permalink

     Ja ik vind dat ook raar, er is weinig promotie buiten de bieb om. Ik heb vanmiddag een exemplaar meegenomen, ik ben benieuwd 😉

     Beantwoorden
 • november 1, 2018 om 5:53 pm
  Permalink

  Ik ben heel benieuwd, las het op de mail ( ik heb me zo’n mail-abonnement van het Forum hier, waar de bieb ook in zit ). Dat boekje lijkt me heel leuk ! Had ook al even gekeken naar activiteiten, maar dan blijk ik in Groningen niet zo gunstig te wonen. Ga jij nog een van die activiteiten bijwonen, Sandra ?

  Beantwoorden
  • november 1, 2018 om 10:04 pm
   Permalink

   Helaas is hier ook niets in de buurt (Hoorn) behalve een lunch gericht op kinderen. Ik fiets morgen wel even langs de bieb voor het boekje 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: