Twaalfhonderd achtenvijftig pagina’s, van het een komt het ander #2

Twaalfhonderd achtenvijftig pagina’s verdeeld over vijf boeken; de overstap van fysieke boeken naar e-books.

 

Twaalfhonderd achtenvijftig pagina’s
Ik ontving eind maart ‘Otmars zonen’ van Peter Buwalda en ‘De moeder de vrouw’ van Andreas Oosthoek van hun uitgevers en nu ik ‘Otmars zonen’ bijna uit heb, was het de hoogste tijd om zelf een aantal boeken aan te schaffen. Ik nam mij eind vorig jaar voor om meer e-books aan te schaffen in plaats van fysieke boeken, niet alleen zijn deze een stuk goedkoper, ik hoef ook geen plekje voor ze te zoeken hier in huis als ik ze uit heb.

Nieuwere boeken
Ongemerkt kies ik er zelf voor om toch steeds nieuwere boeken aan te schaffen, als ik kies voor het lezen van een ouder boek (als in meer dan een jaar oud), loop ik toch eerder naar de bibliotheek of doe een beroep op mijn vriendenkring.

De kat en de hond
Mijn vaste kern van auteurs omvat o.a. Maartje Wortel, lees IJstijd en je begrijpt wat ik bedoel, het zit zó vernuft in elkaar, het boek is bizar goed, het aanschaffen van ‘Dennie is een star’ haar nieuwste roman was dus een logische stap. ‘Dennie is een star’ is een verhaal over tijd en ruimte, over religie, over seks en vooral: over Dennie, de kat.
‘Het leven van een hond’ van Sander Kollaard aanschaffen leek mij na het lezen van een tweet van Just van Justread -wetende dat onze smaak in literatuur aardig overeenkomt- een goed idee, hij haalde mij op Twitter in slechts 240 tekens over tot deze aanschaf. Afgelopen zondag was Sander Kollaard trouwens te gast bij Jeroen van Kan in VPRO Boeken, het bevestigde mijn vermoeden, dit boek wil ik lezen.

Vallen is als vliegen
Eind maart sprak Carolina Lo Galbo bij VPRO Boeken met Manon Uphoff over ‘Vallen is als vliegen’ en dit indringende gesprek zorgde er voor dat ik het e-book in mijn winkelmandje gooide.

Eigenlijk mis ik bij het aanschaffen van e-books maar één ding en dat is het gesprek dat ik normaliter bij de kassa bij mijn favoriete boekenwinkel heb.

Twaalfhonderd achtenvijftig pagina’s, ik kan weer even vooruit met lezen.


‘Otmars zonen’ van Peter Buwalda ontving ik van uitgever De Bezige Bij, ‘‘De moeder de vrouw” van Andreas Oosthoek ontving ik van uitgever Cossee

2 gedachten over “Twaalfhonderd achtenvijftig pagina’s, van het een komt het ander #2

 • april 19, 2019 om 8:15 am
  Permalink

  Ik ben benieuwd wat je van het boek van Sander Kollaard vindt. Zelf was ik na een recensie in de krant ook al nieuwsgierig geworden. Ik haal de meeste boeken uit de bib, heb ook geen e-reader. Wat ik dan ook leuk vind, is het rondsnuffelen tussen andere boeken. In de bib bijvoorbeeld hebben ze vaak wel wat boeken uitgelicht, en er is een tafel met favorieten van andere lezers. Mis je dat niet ook bij ene e-reader ?

  Beantwoorden
  • april 19, 2019 om 9:22 am
   Permalink

   Ik snuffel eigenlijk nooit bij een bibliotheek of boekhandel, ik bepaal thuis al welk boek ik ga kopen of lenen en ik kijk vooraf in de bieb app of het boek dat ik zoek aanwezig. Vandaar dat ik meestal meerdere boeken tegelijk koop of leen, dan kan ik weer even vooruit 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: