Tweeduizend vijfhonderddrie pagina’s, van het een komt het ander

Tweeduizend vijfhonderdrie pagina’s verdeeld over vier boeken, van het één komt het ander.

Tweeduizend vijfhonderddrie pagina’s
Ik ontving in december ‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer van zijn uitgever en las het met veel plezier (mijn recensie komt deze week online), voorafgaand las ik ‘Peachez een romance‘ van dezelfde auteur en ik ontdekte dat ik ‘Brieven uit Genua’ uit 2016 had gemist. Ik plaatste het boek op mijn lijstje en zag onlangs dat Privé Domeinen in januari en februari op 30 van hun ruim 300 titels € 10,00 korting geeft, voor mij een reden om direct drie boeken -welke al op mijn lijstje stonden- aan te schaffen.

(Auto)biografieën
Vorig jaar las ik al een aantal biografieën, waaronder Een knipperend ogenblik – het leven van Remco Campert van Mirjam van Hengel en Hugo Claus, Het verdriet staat niet alleen van Mark Schaevers en dit zet zich voort in 2019, het lijkt niet alleen het jaar van Jan Wolkers te worden maar 2019 wordt ook het jaar van de (auto)biografieën op ARDNAS.

Privé Domeinen
Privé Domeinen is een Nederlandse autobiografische reeks van uitgeverij De Arbeiderspers, grotendeels samengesteld door Martin Ros. Behalve ‘Brieven uit Genua’ kocht ik ook ‘Jasper en zijn knecht’ van Gerbrand Bakker (en op aanraden van Jannie van Mijn boekenkast zal ik het pas lezen nadat ik ‘Juni’ nogmaals gelezen heb (ik las het in december maar ik wil het eerst nog herlezen voor mijn recensie) én ik kocht ‘Memoires van een biograaf’ van Onno Blom. Dat laatste boek is een logisch vervolg op ‘Het litteken van de dood‘ van Onno Blom dat ik onlangs ontving van zijn uitgever.

Tweeduizend vijfhonderddrie pagina’s, ik hoef mij de komende tijd niet te vervelen.


Gebruikte bronnen: Wikipedia
‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer ontving ik van uitgever De Arbeiderspers, ‘‘Het litteken van de dood” van Onno Blom ontving ik van uitgever De Bezige Bij

8 gedachten over “Tweeduizend vijfhonderddrie pagina’s, van het een komt het ander

 • januari 29, 2019 om 1:20 pm
  Permalink

  Ha Sandra, dat is inderdaad heel veel leeswerk. Dat zou mij niet lukken. Jasper en zijn knechts vond ik erg mooi. De anderen heb ik niet gelezen. Ik ga wel even kijken naar die titels met korting. En ik zou de biografie van Fritzi Harmsen van Beek (door Maaike Meijer) nog wel willen lezen. Het lijkt wel alsof er ineens veel biografieën verschijnen, of verbeeld ik me dat maar?

  Beantwoorden
  • januari 29, 2019 om 5:35 pm
   Permalink

   Hoi Stien, het scheelt dat de meeste pagina’s in ‘Het litteken van de dood’ zitten, en ik heb met de uitgever afgesproken dat ik er een jaar over ga doen om het uit te lezen, ik neem er bewust de tijd voor. Enne, inderdaad, dat valt mij ook op, het laatste half jaar zijn er meerdere biografieën uitgekomen. Ik heb de biografie van Fritzi Harmsen van Beek vorige maand gereserveerd bij de bibliotheek voor half februari (zo handig dat je een reserveerdatum kunt instellen), ik ben erg benieuwd.

   Beantwoorden
 • januari 29, 2019 om 4:30 pm
  Permalink

  Hoi Sandra,
  Ik heb ook nog niet veel met (auto)biografieën, maar het komt door een roman als ontgifting van Otterspeer (biograaf van Hermans) wel dichterbij.

  Beantwoorden
  • januari 29, 2019 om 5:39 pm
   Permalink

   Ik heb het boek even opgezocht, klinkt boeiend inderdaad!

   Beantwoorden
  • januari 30, 2019 om 8:15 pm
   Permalink

   Dankjewel Annelies!

   Beantwoorden
 • januari 31, 2019 om 9:40 am
  Permalink

  Heb er twee van gelezen: Jasper en zijn knecht en Brieven uit Genua. Ik ben een groot bewonderaar van beide schrijvers en heb ook deze boeken heel graag gelezen. Ben nu erg benieuwd naar die twee andere.

  Beantwoorden
  • januari 31, 2019 om 8:09 pm
   Permalink

   Wat leuk om te horen Ingrid, dan hebben we dezelfde smaak!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: