Welk(e) boeken neem je mee op vakantie? – 50books vraag 28

Het lijkt wel zomer in Nederland, en dit is de perfecte gelegenheid om na te denken over vraag 28: welke boeken neem je mee op vakantie?vacationphoto credit: Timothy Valentine View From El Morro… via photopin (license)

Toevallig had ik al eerder nagedacht over de vraag welke boeken ik dit jaar meeneem op vakantie, dus ik hoefde het alleen nog maar uit te typen voor deze blogpost, alhoewel er uiteraard wel enig twijfelen (zeg maar gerust veel) aan vooraf ging.

Vraag 28: 

Welk(e) boeken neem je mee op vakantie?

Daar kan ik nu kort over zijn, ik heb besloten boeken te kiezen aan de hand van een thema: “Nederlands-Indië” en deze boeken neem ik mee:

 • Indische Duinen van Adriaan van Dis (herlezen)
 • De tienduizend dingen van Maria Dermoût
 • De tolk van Java van Alfred Birney
 • Heren van de thee van Hella S. Haasse (herlezen)
 • Argentijnse nachten van Carolijn Visser

Ik heb dit thema gekozen mede door de boeken van Adriaan van Dis die ik momenteel herlees en omdat ik in maart het boek De tienduizend dingen van Maria Dermout kocht.

Heren van de thee van Hella S. Haasse las ik al eerder, ik weet nog dat ik het een indrukwekkend boek vond en ik ga het graag herlezen tijdens mijn zomervakantie, hetzelfde geldt voor Indische Duinen van Adriaan van Dis.

Weet jij al welke boeken je meeneemt op vakantie en hoe kies jij deze?

8 gedachten over “Welk(e) boeken neem je mee op vakantie? – 50books vraag 28”

 1. “Argentijnse avonden” is goed!
  Ik kies meestal voor bekende schrijvers om boeken van mee te nemen op vakantie. Renate Dorrestein is daar altijd bij. Dan weet ik zeker dat ik het graag lees 🙂

  1. Oh da’s fijn om te horen, ik zoek gelijk je recensie even op 🙂 Renate Dorrestein is inderdaad altijd fijn tijdens de vakantie!

  1. Oh heerlijk toch? Ik wissel het een beetje af op vakantie, vandaar dat ik Indische Duinen meeneem, daar kan ik mijn verstand bij op nul bij zetten 🙂 (heb het boek al tig keer gelezen)

 2. Ik heb een afwisselende stapel, want ik vind het wel fijn om iets te kiezen te hebben. Trouwens, ik vond De tolk van Java juist iets minder dan ik had gehoopt. Indrukwekkend, maar niet helemaal wat ik er van had verwacht.

  1. Kan ik mij voorstellen, ik heb meerdere recensies van De tolk van Java gelezen, er zitten nogal heftige stukken in toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.