Hoe sorteer jij je boeken – 50books vraag 32

Hoi, leuk dat je weer langskomt op mijn boekenblog!

https://www.stockvault.net/
free photo from stockvault

Bezoekers die mij in 2014 al volgden herinneren zich misschien nog #50books (klik), een enorm leuk initiatief van een aantal bloggers: Martha, Peter en Hendrik-Jan.  Voor zover ik kan teruglezen is Peter begonnen in 2013 en zijn vele (boeken)bloggers aangehaakt, het is een leuke manier voor jullie om mij te leren kennen en vice versa! In 2014 schreef ik dit erover:

In het kort komt het er op neer dat je 50 weken lang een vraag uit deze lijst (klik) beantwoord, op wat voor manier dan ook, met tekst, een foto, een recensie, etc.

Ik heb besloten om de vragen van 2017 te gebruiken en dan in willekeurige volgorde.

Hoe sorteer jij je boeken? (vraag 32 – 2017)

Ik heb diverse manieren geprobeerd in de boekenkast, op kleur (meh), op auteur, van groot naar klein, ik werd er niet blij van. Op dit moment heb ik 3 planken tot mijn beschikking in de boekenkast en ik houd nu de volgende regels aan:

Bovenste plank

Hier staan de boeken die ik heb uitgelezen en die het waard zijn om in het zicht te staan. De boeken die hier niet tussen passen zet ik of in een dichte kast, ik geef ze weg of ik breng ze naar de kringloopwinkel.

Middelste plank

Deze plank is gereserveerd voor al mijn boeken van Boudewijn Büch en sinds kort mogen de boeken van Adriaan van Dis ook op deze “heilige” plank staan.

Onderste plank

Hier staan al mijn ongelezen boeken en de boeken waar ik nog een recensie van moet schrijven (rechtsbovenin). Ik heb hier eerder dit jaar een pagina op mijn blog voor aangemaakt “de ongelezen boeken in mijn boekenkast” (klik). Ik wil minimaal 15 boeken van deze plank gelezen hebben dit jaar, ik schiet al op, de teller staat nu op 6 boeken. Rechtsonder op de plank zie je inderdaad 5 delen van Harry Potter, daar vertel ik een andere keer over.

Ongelezen boeken
Mijn ongelezen boeken

Daarnaast houd ik op Goodread* actief bij welke boeken ik nog wil lezen, en dat terwijl ik dit eigenlijk nog alleen in een notiteboekje wilde bijhouden, maar Goodreads -en dan vooral de app- is nu eenmaal handiger als je in een (kringloop)winkel of bibliotheek staat en even snel wilt opzoeken welk boek je van een bepaalde auteur wilde lezen. Mijn te lezen boeken lijst bevat momenteel rond de 70 boeken en dat wil ik zeker terugbrengen naar 50 boeken, dat vind ik net wat overzichtelijk (flink doorlezen dus). Ben je benieuwd naar deze lijst: klik.

Ik houd het evengoed ook nog bij in mijn notitieboekje -want stel je voor dat Goodreads opeens verdwijnt ofzo- en hier houd ik ook sinds kort mijn gelezen boeken in bij, wel leuk dat wegstrepen enzo.

Genoeg over mij, vertel hoe sorteer jij thuis jouw boeken?

 

Benieuwd wat andere bloggers hierover vertelden, zie hier het antwoord van Lalagé leest hier en dat van Martha van Drspee hier (naar beneden scrollen).

 

 

 

*ik doe mijn best om hetzelfde bij te houden op Hebban maar ik loop hopeloos achter momenteel, sorry. 

 

2 gedachten over “Hoe sorteer jij je boeken – 50books vraag 32

 • mei 22, 2018 om 8:32 am
  Permalink

  Leuk om te lezen 🙂 Ik sorteer mijn boeken wel op kleur. Vind ik het mooist staan in de woonkamer. Ik heb het ook wel op andere manieren geprobeerd, maar dan vind ik het snel zo rommelig worden. Oja, ik heb ook nog een soort van scheiding tussen woonkamerwaardig en guiltypleasures, die laatste staan in een kast in mijn rommelhok/studeerkamer.

  Beantwoorden
  • mei 22, 2018 om 11:28 am
   Permalink

   Ik denk dat ik te weinig boeken heb voor het sorteren op kleur, daardoor oogt het rommelig bij mij (ik spaar geen boeken, ik lees ze slechts). Haha @ guilty pleasures, snap ik wel 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: