In den beginne: Mooi doodliggen van A.F. Th. van der Heijden

Het gebouw van de Verenigde Naties deed me altijd al aan een staande grafsteen denken, maar nu er wolkflarden langs de blauwe lucht joegen, leek de zeker ook nog eens over te hellen om me in zijn trage val te verpletteren. De wind tilde de vlaggen van de aaneengesloten landen hoog op, en wond ze dan weer klapperend om hun mast. Ik probeerde me met een hoofdschudden van het gezichtsbedrog te ontdoen, maar bleef in trance naar de wolkenkrabber staan kijken, waarvan de scharnierende beweging zich niet zomaar liet wegredeneren.

 

Eerste alinea uit: Mooi doodliggen – A.F. Th. van der Heijden – 2018 –
365 pagina’s – Uitgever Querido – ISBN 9789021416434

 

 

Zie ‘In den beginne’ als een amuse, een voorproefje van hetgeen nog komen gaat.

2 gedachten over “In den beginne: Mooi doodliggen van A.F. Th. van der Heijden

 • februari 14, 2019 om 9:50 am
  Permalink

  Hoi Sandra, een mooie eerste alinea van het boek van A.F.Th. van der Heijden. Ruim 20 jaar geleden heb ik alle toen beschikbare delen van “De tandeloze tijd” gelezen (proloog, 1, 2, 3a, 3b en 4) en was van der Heijden een van mijn favoriete Nederlandstalige schrijvers. Een paar jaar terug ben ik begonnen met het herlezen. De proloog “De slag om de blauwbrug” ging nog wel, maar in “De gevarendriehoek” ben ik na ongeveer 100 bladzijden gestopt. Wat heeft die man veel woorden nodig om een verhaal te vertellen! Ik geloof dat ik tegenwoordig toch meer van wat spaarzamer proza houd. Groetjes, Erik

  Beantwoorden
  • februari 14, 2019 om 10:17 am
   Permalink

   Hoi Erik! Ha die delen heb ik ook lang geleden gelezen en nadat ik gisteren ‘De Helleveeg’ zag (ik had ‘t opgenomen) wil ik ze nu herlezen en ‘Groepsfoto’ kopen zodat ik niet verdwaal tussen alle personen in ‘De tandeloze tijd’. En jep, waar een ander 10 woorden gebruikt om iets te vertellen gebruikt Van der Heijden er 25, wat dat betreft zou hij zou familie van Ilja Leonard Pfeijffer kunnen zijn hihi.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: