Maak jij een planning voor het lezen van je boeken? – 50books vraag 42

Hoi, ik heb wederom een vraag uitgezocht uit de 50 vragen die stapel vragen die DrsPee heeft samengesteld, vandaag: maak jij een planning voor het lezen van je boeken?

eigen foto Sandra leest
eigen foto Sandra leest

De vorige vraag uit deze reeks (klik) werd goed bezocht door jullie, dankjewel hiervoor, de hoogste tijd voor de volgende vraag:

Vraag 42:
Maak jij een planning voor het lezen van je boeken?

Hier kan ik kort over zijn: sinds ik weer blog wel, daarvoor niet. Welke boeken ik ga lezen kies ik zelf: een exemplaar uit mijn eigen boekenkast, een boek van de bibliotheek en incidenteel een recensie-exemplaar van een uitgever.

Ik kies eerst de boeken waarvan ik een recensie wil schrijven en kies vervolgens een aantal boeken waarvan ik juist geen recensie ga schrijven. Deze afwisseling maakt het mogelijk dat ik blijf bloggen, van elk boek een recensie schrijven ervaar ik als een te grote druk en op deze manier heb ik er juist plezier in.

Daarna plaats ik de boeken voor de komende periode allen op mijn virtuele plank ‘Currently reading’ op Goodreads (klik). Meestal houd ik mij hieraan maar ik schuif een boek ook nog weleens door (tenzij het een recensie-exemplaar is uiteraard).

De volgorde van lezen hangt vervolgens af van mijn bui, waar ben ik voor in de stemming. Ik lees meestal twee boeken tegelijk, één fictie en één non-fictie of verhalenbundel, op deze manier kan ik ze goed uit elkaar houden.

Maak jij een planning rondom je boeken of laat jij het gewoon op je afkomen?

Lees hier hoe Charlotte haar boeken plant

8 gedachten over “Maak jij een planning voor het lezen van je boeken? – 50books vraag 42

 • mei 21, 2018 om 8:42 am
  Permalink

  Ha, nog een ‘tegelijklezer’. Ik doe dat ook altijd, meestal 2 of 3 en dan eentje voor overdag in de trein en eentje voor ‘s avonds. En uit mijn eigen kast lezen moet nu ook echt wat meer voorrang krijgen, want laatst kwam er weer een stapeltje bij door een boekenmarkt… en de plank was al vol, oeps!

  Beantwoorden
  • mei 21, 2018 om 6:30 pm
   Permalink

   Ja dit bevalt mij goed en zo kun je ook een beetje afwisselen tijdens het lezen, het zorgt er ook voor dat ik minder snel geneigd ben om te stoppen met een boek.

   Haha herkenbaar @ stapeltje boeken, soms denk ik dat mijn plank met ongelezen boeken beter op ooghoogte kan staan i.p.v. -zoals nu- onderop, staan ze in ieder geval meer in het zicht 😉

   Beantwoorden
 • mei 21, 2018 om 11:30 am
  Permalink

  Nee, ik maak niet echt een planning. Wat ik lees wordt voor een deel bepaald door twee belangrijke prijzen, de Booker en the Women’s Prize for Fiction. Hun ‘long- en shortlists’ wil ik lezen. Zeker de laatste moet voordat de jury een winnaar aankondigt. Voor de rest is het vooral een zaak van welk boek krijg ik via de bieb en waar heb ik zin in.

  Beantwoorden
  • mei 21, 2018 om 6:36 pm
   Permalink

   Dat is wel een leuke uitdaging Liliane, om de long- en shortlist te lezen voordat de jury een winnaar aankondigd! Lig je nog op schema??

   Beantwoorden
 • mei 21, 2018 om 1:24 pm
  Permalink

  Hoi Sandra, bij mij zit er geen systeem in. Ik pak gewoon een boek op waar ik zin in heb. Meestal lees ik ook maar één boek tegelijk soms als ik een zwaar boek aan het lezen ben, het zware boek overdag op de bank en een wat lichter boek voor het slapen gaan in bed. Groetjes, Erik

  Beantwoorden
  • mei 21, 2018 om 6:44 pm
   Permalink

   Ha dat snap ik wel @ zwaar / licht!

   Beantwoorden
 • mei 22, 2018 om 8:44 am
  Permalink

  Geen leesplanning hier. Ik lees waar ik zin in heb, maar meestal wel meerdere boeken tegelijk. Dat ik niet aan leesplanning doe is niet helemaal waar trouwens, ik probeer wel altijd een boek te lezen waarover ik nog een review kan schrijven (ik lees graag boeken een 2e of xte keer), maar veel verder gaat mijn planning niet.

  Beantwoorden
  • mei 22, 2018 om 11:39 am
   Permalink

   Ha leuk om te horen dat jij boeken ook graag herleest!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: