Mooie quotes #3 – Maand van de klassieker

Natuurlijk mag de rubriek ‘Mooie quotes’ niet ontbreken tijdens Maand van de klassieker. Ik vond het lastig kiezen en koos uiteindelijk voor een quote uit Karakter van F. Bordewijk.

Photo by Kaboompics .com from Pexels
Photo by Kaboompics from Pexels

Eerder deze maand plaatste ik mijn leeservaring van Karakter van F. Bordewijk (lees hier terug), één zin of liever gezegd twee zinnen vielen mij in het begin van het boek al op, ik vind beide zinnen bijna poëtisch.

Op pagina 37, Katadreuffe staat -als adolescent- in zijn kamertje bij zijn moeder in huis en kijkt naar zijn boeken die hij bijna was kwijtgeraakt door een faillissement.

Hij voelde nu pas goed hun zwijgende vriendschap, nu hij gevreesd had ze te moeten afstaan, en ze door een eenvoudig wonder behouden bleven.

Boeken die een zwijgende vriendschap bieden, wat mooi!

En op pagina 39, Katadreuffe heeft een baan gevonden maar het lukt hem eenvoudig weg niet om zijn moeder hierover te informeren (en dan met name de laatste zin <3 <3)

We zullen nu maar opkrassen’, zei Jan Maan. ‘Je ziet er moet uit. En zeg het straks nog tegen háár.’ Katadreuffe knikte. Dat is ook waarachtig geen wonder, dacht hij, als je eindelijk weet dat je op weg bent, als je toekomst ziet, dat voel je.

Heb jij tijdens het lezen van jouw klassieker ook een mooie quote ontdekt, deel het vooral hieronder in de reactie, leuk!

 

2 gedachten over “Mooie quotes #3 – Maand van de klassieker

 • augustus 26, 2018 om 3:33 pm
  Permalink

  Een kind voedt zichzelf op, zeker zo’n koppige, eigenwijze eenling als ik er één was, die alles zelf lezen en ondervinden wilde. Wat men al die dominees die in mijn jeugd voorbij trokken hoogstens kan verwijten is dat zij mij zoveel bruikbaar materiaal voor al mijn kinderangsten, ja die angsten zo gretig voedden met hun vaak bizarre bijbelse voorstellingen.
  Het komt uit Het roer kan nog zesmaal om, een quote die ik voor Maarten ‘t Hart heel typerend vond

  Beantwoorden
  • augustus 26, 2018 om 8:16 pm
   Permalink

   Mooie en bijzonder quote inderdaad Ali!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: